Terug naar tips
Auto
De olie van Bardahl: gebruikt door kampioenen en aangeraden door de constructeurs

De olie van Bardahl: gebruikt door kampioenen en aangeraden door de constructeurs

De erkende expertise van Bardahl op vlak van additieven, maakt ook dat het bedrijf olie van zeer goede kwaliteit ontwikkelt. In motorolie of olie voor de overbrenging spelen de additieven een grotere rol dan het basisproduct.

Aan de basis van de productie van olie vinden we 50 tot 95% geraffineerde en gedistilleerde petroleum. Naar gelang het distillatieproces kan die basis ook variëren van zuiver minerale olie tot 100% synthetische olie (ontdek de verschillen tussen minerale en synthetische motorolie). Hoe dan ook het einde van de distillatie betekent niet het einde van de bewerkingen. Er moeten immers nog additieven aan het product worden toegevoegd om zo aan de productvereisten te voldoen. En dat is goed nieuws, want Bardahl beschikt over heel wat expertise als het gaat over additieven.

OLIE: MULTIFUNCTIONEEL !

Additieven zijn chemische componenten die zich op de mentale onderdelen van de mechaniek richten om er bijzondere taken uit te voeren. Goede olie moet: smeren, koelen, afdichten, beschermen, de juiste druk garanderen, slijtage verminderen, stabiel en anticorrosief zijn, de motor zuiver houden, roetuitstoot verminderen en in het algemeen de uitstoot tegengaan. De kwaliteit van de additieven zal de capaciteit van de olie bepalen om al die functies naar behoren uit te voeren.   


WAAROM BARDAHL ?

Motor- en transmissieolie van Bardahl hebben heel wat kwaliteiten die het verdienen om in de kijker te staan? Olie van Bardahl doet meer dan alleen maar beantwoorden aan de normen van constructeurs en internationale standaarden (ACEA, API, JASO, ILSAC*). Ze respecteren ook het kwaliteitslabel EELQMS (European Engine Lubricant Quality Management System) dat een hele reeks strenge normen oplegt. Bardahl wordt zo erkend als een fabrikant van smeermiddelen die goede productiepraktijken respecteert en toepast. De gele verpakking huisvest 80 jaar ervaring en dat telt. 

In de loop der jaren is de filosofie onveranderd gebleven: de duurzaamheid van de mechaniek garanderen en tegelijkertijd de schadelijke uitstoot verminderen. Hiervoor garandeert Bardahl een smerende beschermlaag, op basis enerzijds van de beste pure, niet geregenereerde basismaterialen en anderzijds van een groot aantal prestatiegerichte additieven. Bardahl onderscheidt zich met name door zijn antislijtageadditieven die gemiddeld achtmaal efficiënter zijn dan vergelijkbare producten op de markt en op vlak van extreme druk tot 5 keer beter bestand zijn dan de concurrentie. Dat garandeert een hoge bescherming van de motor en de versnellingsbak (met zijn ATF-machine waarmee u naast het reinigen van automatische versnellingsbakken ook de speciaal daarvoor voorziene olie kan vervangen, heeft Bardahl ook een grote expertise in versnellingsbakoliën).

TOT DRIE BESCHERMINGSLAGEN

De best presterende oliën in het gamma kunnen dankzij onze innovaties zelfs tot 3 beschermingslagen hebben. De eerste extra laag is samengesteld uit Polar Plus polaire moleculen die werken als micromagneten op metaal. Door deze technologie blijft de beschermingslaag verankerd aan de metalen wanden, zelfs na maandenlange inactiviteit van de motor! De moleculen van Fullerene C60 van hun kant zorgen voor bijkomende bescherming. Ze gedragen zich als microkogellagers die, door zich tussen de metalen oppervlakken van de motor te positioneren, een anti-wrijvingsbescherminglaag creëren, waardoor de mechaniek verder tegen slijtage en corrosie wordt beschermd. In meer technische termen maakt Fullerene C60 een hoge afschuifsterkte mogelijk omdat dit molecuul het glijden tussen metalen onderdelen aanzienlijk vergemakkelijkt. Kortom, het is de moeite om even te herhalen: zonder additieven zou de olie niet toelaten om erg lang te rijden.

DE HUIDIGE TENDENSEN

Vandaag zien we een duidelijke evolutie in de automobielindustrie, gezien de opkomst van turbomotoren met kleine cilinderinhoud, maar ook en vooral door het groeiende aantal - al dan niet oplaadbare - hybride voertuigen, waarbij de viscositeit van de multigrade oliën wordt verminderd en dat met een heel specifiek doel: ‘Fuel Economy’, met andere woorden het besparen van brandstof.
 
Door de lagere viscositeit kan de olie het bovenste deel van de koude motor sneller smeren, maar ook de inspanning van de bewegende delen verminderen. Minder energieverbruik door de diverse onderdelen, betekent ook minder brandstofverbruik en dus minder uitstoot.
 
Door deze trend zet de filosofie van Bardahl zich door en dat zelfs na meer dan 80 jaar: de mechaniek, het leefmilieu en de mensen beschermen en tegelijkertijd minder geld uitgeven.

Vind onze hele gamma op BARDAHL.BE en vind de olie voor uw motor op www.bardahloils.com

*European Automobile Manufacturers Association, American Petroleum Institute, Japanese Automotive Standard Organisation, International Lubricant Standardization and Approval Committee

Terug naar de artikelenlijst Artikelenlijst