Terug naar tips
Auto
Ontlucht je remmen alleen of per twee in 6 stappen

Ontlucht je remmen alleen of per twee in 6 stappen

Een remvloeistof van goede kwaliteit, die niet te veel gebruikt is, draagt enorm bij aan de goede remprestaties van een voertuig. Laten we eens kijken hoe we de remvloeistof vervangen en hoe we het remsysteem ontluchten.

Eerst en vooral, hoe weet u wat het juiste moment is om de remvloeistof te vervangen ?

Gemiddeld wordt deze elke 2 jaar of 50.000 km vervangen, of wanneer een onderdeel van het remsysteem, zoals de remblokken, wordt vervangen. Ook het voertuiggebruik en voertuigtype zijn bepalend: als u veel de baan op gaat, die het remsysteem vaker gecontroleerd te worden.
 
Weet ook dat er testers bestaan die het vochtgehalte in de remvloeistof kunnen meten om u zo te helpen bij het kiezen van het ideale moment voor de vervanging. Hoe hoger het watergehalte, hoe sneller de koelvloeistof de neiging heeft op te warmen, wat resulteert in slechte remprestaties.
 
De kleur van de vloeistof is ook een goede indicatie: deze is bijna transparant wanneer ze nieuw is, neigt de remvloeistof naar oranje, bruin of, erger nog, zwart dan is het tijd om te verversen.
 
Als u zich voorbereidt om de operatie uit te voeren en het remsysteem te ontluchten, dient u zich goed voor te bereiden:

  • Een oliespuit om de gebruikte remvloeistof op te zuigen
  • Een opvangbak voor gebruikte remvloeistof, aangesloten op een doorzichtige leiding om te ontluchten
  • Een automatische vloeistofafvoer als u de handeling alleen wilt uitvoeren
  • Een gereedschapskist (om de ontluchtingsschroeven los te draaien)
  • Handschoenen
  • Remvloeistof volgens de aanbevelingen van de fabrikant

Remvloeistof

4455_Nettoyant-frein-FR-NL.png
yellow_line.jpg
 
  • Een Remmen reiniger is altijd handig (voor het reinigen van het reservoir, de ontluchtingsschroeven of bij lekkage van remvloeistof in de motorruimte)

Remmen reiniger

  • Onmiddelijke actie, verwijdert elk type aanslag
  • Verwijdert olie, vert, teer, remstof en remvloeistof
  • Zonder chloor, droogt in enkele seconden zonder sporen na te laten
4455_Nettoyant-frein-FR-NL.png 8,95€
yellow_line.jpg
 

1. Leeg en reinig de tank

Nadat u het betreffende reservoir hebt gevonden, opent u het en gebruikt u de spuit om zoveel mogelijk gebruikte remvloeistof te verwijderen. Demonteer bij voorkeur het reservoir om het helemaal schoon te maken, bijvoorbeeld met Bardahl Remmen reiniger.

2. Vul de tank

Zet het schone reservoir weer in elkaar en vul het met nieuwe remvloeistof.

3. Als u alleen bent: de reiniging voorbereiden

Ga voor de handeling met twee personen meteen naar stap 4 hieronder.

Als u alleen het werk uitvoert, gebruik dan de automatische afvoer volgens de gebruiksaanwijzing.

We herinneren u aan het principe: nadat u de juiste tankdop hebt gekozen, sluit u deze aan op de meegeleverde buis door de moeren aan te draaien die de dichtheid garanderen. De transparante slang verbindt de dop en de fles. De andere slang, zwart van kleur, die uit fles komt, moet worden aangesloten op een van de wielen of op het reservewiel. Wees voorzichtig, want de druk van het wiel mag niet hoger zijn dan ongeveer 1,4 bar (1 bar is voldoende). Gebruik vooraf een bandenspanningsmeter om de bandenspanning te controleren. Zodra de slang op het ventiel van de band is aangesloten, controleert u of het systeem goed vastzit. Pas nadat u heeft gecontroleerd of alles lekvrij is, kan u een deel van de koelvloeistof in de fles met automatische ontluchter gieten (een streepje op de fles helpt u de juiste hoeveelheid koelvloeistof te bereiken). Plaats de fles vervolgens zo dat deze recht blijft en niet beweegt tijdens de operatie omdat het systeem nu onder druk staat.

4. Pak de ontluchtingsschroeven

Raadpleeg de handleiding van uw voertuig voor de aanwijzingen van de ontluchting. Meestal start men met het wiel dat het verst van de hoofdcilinder verwijderd is, rechtsachter en vervolgens komen het linkerachterwiel, het wiel rechtsvoor en tenslotte linksvoor aan de beurt. Het doel is om de ontluchtingsschroef op de remklauw of trommel te lokaliseren, de dop te verwijderen en er een transparante slang op aan te sluiten, waarvan het andere uiteinde in een speciaal reservoir voor gebruikte remvloeistof terechtkomt. Soms is het, om bij de ontluchtingsschroef te komen, eerst nodig om het wiel te verwijderen of, op de vooras, te draaien om bij de schroef te komen.

5. Zuiveren

Als u de handeling met twee uitvoert en u de ontluchtingsschroef losdraait, vraag dan uw partner om het rempedaal gelijkmatig in te trappen en het rempedaal volledig te lossen. Het is absoluut noodzakelijk om niet te forceren om de hoofdcilinder van het remsysteem te sparen.
 
Als u alleen bent, zet de automatische ontluchter het circuit onder druk, de remvloeistof komt er dan automatisch uit. Als u merkt dat de vloeistof moeilijk wegvloeit, aarzel dan niet om het rempedaal in te trappen.
 
Wanneer de slang vrij is van luchtbellen of onzuiverheden en de remvloeistof transparant wordt, kunt u het ontluchten stoppen en de handeling herhalen op de drie overige wielen. Vergeet niet de ontluchtingsschroefdoppen te vervangen.

6. Controles

Denk eraan om het reservoir waterpas te zetten, want door te ontluchten heeft u remvloeistof verbruikt (respecteer altijd de dosering, zonder boven het maximum of onder het minimumniveau te komen). Controleer ook de hardheid van het rempedaal voordat u weer wegrijdt. Als het te zacht is of abnormaal ver doorhangt, betekent dit dat de ontluchting niet goed is uitgevoerd of dat er nog lucht in het circuit zit.
 

Terug naar de artikelenlijst Artikelenlijst