Terug naar de lijst met nieuws 04 aug 2021 - Sport
Bardahl in DTM met de Belg Esteban Muth

Bardahl in DTM met de Belg Esteban Muth

Tijdens de Belgische manche van het DTM in Zolder, en voor de rest van het seizoen, wordt de specialist in smeermiddelen en additieven Bardahl partner van Esteban Muth en het team T3 Motorsport. De Belgische manche op 6, 7 en 8 augustus heeft nog een verrassing in petto voor de toeschouwers, want de Lamborghini Huracan GT3 van de 19-jarige Belg racet er als Art Car.

Op 6, 7 en 8 augustus komt het wereldwijd gerenommeerde Duitse DTM naar het Belgische Circuit Zolder. Het is de perfecte gelegenheid voor het bedrijf Bardahl, dat zijn activiteiten in België en Duitsland wil uitbouwen om de samenwerking met een jong, Belgisch talent aan te kondigen: Esteban Muth.  
Op zijn 19de heeft de jonge Brusselaar in de afspraken op Monza en de Lausitzring al menigeen weten overtuigen. Zo reed hij driemaal naar de top 5 in de kwalificaties en hij scoorde in evenveel wedstrijden al punten. Als we naar de concurrentie kijken, dan zien we dat die stevig is, met ex-F1-rijders als Alex Albon en Timo Glock, en een hele reeks specialisten en kampioenen van de GT3. Esteban mag terecht trots zijn op zijn debuut in DTM. 
 

Art car van de hand van Delphine van Saksen-Coburg


In Zolder racet de Lamborghini Huracan GT3 #10 van T3 Motorsport bovendien in een bijzonder kleedjes tegen de andere bolides zoals de Audi R8 LMS, Ferrari 488, Mercedes-AMG GT, BMW M6 en andere McLaren 720S. De Belgische kunstenaar Delphine van Saksen- Coburg heeft haar inspiratie de vrije loop gegeven met een aankleding van de Lamborghini van Esteban op basis van één van haar oeuvres. De wagen is de weerspiegeling van het werk « Never give up », een werk dat ook de jonge Belgische rijder nauw aan het hart ligt. De wagen wordt vrijdagochtend 6 augustus om 8 uur onthuld.  
 
Na de Belgische manche krijgt de Lamborghini Huracan GT3 #10 weer zijn gewone kleuren terug.    


Voor de Lamborghini Huracan EVO GT3 gebruikt T3 Motorsport :
 
Bardahl Clean Mousse ref.3214 Microvezeldoek ref.38924 Bardahl BD50 ref.3221 Bardahl Remmen reiniger ref.4455 Bardahl Ruitenvloeistof ref.4831

 

Terug naar de lijst met nieuws Terug naar de lijst met nieuws