Auto

Hoe bereid ik mijn motor voor op de technische keuring?

Zelfs als uw motor in goede staat lijkt te zijn, kan de meting van de uitstoot tijdens de technische keuring problemen opleveren. Gelukkig zijn er vrij eenvoudige oplossingen om onaangename verrassingen te voorkomen...

Auto

Verbruik gestegen? Hier zijn de voordelen van een motorreiniger

Elke benzine- of dieselmotor kan na verloop van tijd vervuilen. Wat zijn de oorzaken en gevolgen? Hoe kan vervuiling van de motor en de bijbehorende ongemakken worden voorkomen? Hier zijn de essentiële antwoorden.

Auto

Waarom kunnen de knaagdieren pannes veroorzaken ? 

Startprobleem ? Een motorlampje veroorzaakt door een doorgebeten kabel ? Deze schade kan door knaagdieren veroorzaakt worden ! De kosten van de herstellingen kunnen in de honderden of zelfs duizenden euro's lopen. Maar waarom worden knaagdieren aangetrokken door de kabels onder de motorkap van voertuigen en vooral, wat is de oplossing om ervan af te komen ?

Auto

2-taktmotor vs. 4-taktmotor: wat zijn de verschillen?

Als de smeermiddelen van een tweetaktmotor niet in een viertaktmotor kunnen worden gebruikt, en omgekeerd, komt dat omdat de werking van deze twee motortypes sterk verschilt. Hier zijn de verklaringen.

Auto

Wat veroorzaakt witte uitlaatrook? 

Bij een motor met problemen kunnen er drie verschillende kleuren rook uit de uitlaat komen: wit, zwart of blauw. Wat veroorzaakt deze witte rook ?

Auto

Wat veroorzaakt blauwe uitlaatrook ? 

Bij een motor met problemen kunnen er drie verschillende kleuren rook uit de uitlaat komen: wit, zwart of blauw. Wat veroorzaakt deze blauwe rook ?

Auto

De verklikkerlichtjes op het dashboard van de wagen leren begrijpen

Hoewel sommige merken of modellen hun eigen speciale kenmerken hebben als het gaat om dashboardverklikkerlichtjes, hebben ze heel vaak een universele betekenis. Laten we ons concentreren op de essentiële waarschuwings- (rood) en alarmlichten (oranje).

Auto

De controlelijst van Bardahl alvorens de weg op te trekken tijdens de vakantie

De invoering van de Corona Pass komt net op tijd voor de vakantie-uittocht van deze zomervakantie. Als u de auto als vervoermiddel kiest, helpen wij u graag met enkele belangrijke tips om stress tijdens het reizen te vermijden.

Auto

Hoe kunt u de actieradius van uw voertuig vergroten?

Met Bardahl eco-cleaning en enkele van onze additieven, zal uw motor minder brandstof verbruiken. Maar als u nog meer kilometers wilt afleggen, kan u ook trachten om te eco-rijden.

Auto

Hoe controleert u in 3 stappen het oliepeil van de motor ? 

Ook al hebben recente voertuigen steeds minder behoefte aan motorolie, toch is het steeds aan te racen dat oliepeil te controleren, want rijden zonder olie kan de motor onherstelbaar beschadigen !

Auto

Hoe de banden correct op spanning brengen in 3 stappen?

Of het nu om een fiets, een motorfiets, een vrachtwagen, een landbouwvoertuig of een wagen gaat, de banden zijn de enige manier waarmee het voertuig contact met het wegdek houdt. Als u belang hecht aan uw veiligheid, dan dient u minstens één keer per week aandacht aan het rubber te schenken. We pompen alle informatie even op…

Auto

Ontlucht je remmen alleen of per twee in 6 stappen

Een remvloeistof van goede kwaliteit, die niet te veel gebruikt is, draagt enorm bij aan de goede remprestaties van een voertuig. Laten we eens kijken hoe we de remvloeistof vervangen en hoe we het remsysteem ontluchten.

Huis

3 vragen om het juiste vet te kiezen

Van de verschillende soorten smeermiddelen wordt vet zeker gepositioneerd als het meest complexe product. Als u moeite hebt met het kiezen of lezen van de technische fiche, geen paniek, hier vindt u een leidraad om de keuze makkelijker te maken.

Huis

Maak makkelijk los met deze drie producten van Bardahl 

Om een onderdeel dat goed vast zit los te maken, moet je enkel de juiste, goede producten in huis halen. Bij Bardahl heeft u de keuze tussen de Bardahl Kruipolie smeermiddel, de Bardahl Koud deblokkeerder en de Bardahl BD50. Ieder product heeft zijn eigen specificaties en wij helpen u om aan te geven, welke van deze drie producten u wanneer kan gebruiken.

Auto

7 stappen om professioneel een oliewissel uit te voeren

Thuis olie verversen, zonder kosten, is niet zo moeilijk. Het geheim? Een beetje plaats hebben, goed gereedschap ter beschikking hebben, wat goede raad en goede producten. Bovendien heeft Bardahl de aangepaste producten en de goede raad voor een verzorgde oliewissel. We zijn vertrokken.