Terug naar tips
Auto
5 tips uw wagen makkelijker proper te houden

5 tips uw wagen makkelijker proper te houden

Er kruipt hoogstwaarschijnlijk ook voor u heel wat tijd in het wekelijks of maandelijks reinigen van uw wagen. Zonder afdoende onderhoud wordt uw wagen op termijn een broeihaard van bacteriën en virussen en dat kan u eigenlijk makkelijk vermijden, zonder dat u uren in uw wagen aan de slag bent.

1 : DE STOFZUIGER, DE BASIS VAN HET VERHAAL

Of het nu over de vloerbedekking, de tapijten of de zetels gaat, de stofzuiger is uw beste vriend. Om de vloer van de wagen te stofzuigen, zijn er weinig grote geheimen. Voor de tapijten geldt dan weer dat u ze best verwijderd, ze buiten de auto reinigt en dan weer netjes teruglegt.

Opgepast echter bij het reinigen van de zetels. Gebruik niet hetzelfde zuigstuk als voor de vloer van de wagen, want dan is er risico op beschadiging of vlekken. Neem een hulpstuk dat meer aangepast is aan de zetels en wees voorzichtig bij het stofzuigen om het stof of leder niet aan te tasten.

2 : VAARWEL STOF

Nadat de stofzuiger weer naar zijn opbergruimte verhuisd is, richten we ons op het stof, dat vaak overvloedig aanwezig is op de bestuurdersconsole, de middenconsole, of de binnenkant van de portieren van de wagen.

Voor de elementen en onderdelen uit kunststof, raadt Bardahl zijn Plastic reiniger voor kunststof aan. Het volstaat om het product op de te behandelen onderdelen te spuiten en vervolgens het geheel met een microvezeldoek te reinigen. De interieurreiniger voor kunststof van Bardahl geeft een langdurige satijnglans met een antistatische film en een aangenaam parfum.

Voor alle andere delen van de wagen volstaat een vochtige spons of een microvezeldoek om het stof te verwijderen. 

3: HOE HET STOF VAN DE ZETELS REINIGEN?

Nu ook de zetels proper gestofzuigd zijn, is het ogenblik daar om het stof nog eens extra onder handen te nemen. Om dat te doen ontwikkelde Bardahl de Textiel reiniger die perfect zijn opdracht uitvoert: vlekken en vuile sporen verwijderen, de kleuren weer laten herleven en dat zowel voor het stof als voor de tapijten.

Hoe gebruiken? Niets is eenvoudiger: schud de bus eerst goed en spuit dan op goed 20 centimeter van het te behandelen oppervlakte. Wacht even zodat de substantie zijn werk kan doen en wat rest is wrijven met een microvezeldoek, alvorens te laten drogen.

4 : EN DE LEDEREN ZETELS, HOE REINIGEN WE DIE?

Voor de zetels met een lederen bekleding, kan u best een vochtige microvezeldoek gebruiken of een aangepast product voor leder. Wrijf zacht om het leder niet te beschadigen en om strepen en krassen in het leder te vermijden. Hetzelfde geldt uiteraard voor het stuurwiel en de versnellingspook. Opgepast Alcantara dient u op de juiste en aangewezen wijze te behandelen.

Nog één tip voor de lederen autozetels: deze zijn onderhevig aan slijtage bij het in- en uitstappen. Doe dat dus met respect voor de wagen en let vooral op voor sleutels en andere voorwerpen in uw (broek)zakken. Deze kunnen uw zetels beschadigen.

5 : EEN HEERLIJK INTERIEUR IN ÉÉN DUW OP DE KNOP 

Als u echt van aangename ambiance in uw wagen houdt, raden wij u de Cockpit zuiveringsmiddel van Bardahl aan. Niet alleen gaat u de verspreiding van bacteriën en andere virussen tegen, u parfumeert ook uw interieur.

Het gebruik ervan is zeer eenvoudig, met voorafgaand deze kleine voorbereiding: sluit de vensters, open de verluchtingselementen, start de motor, zet de klimaatregeling op ‘Off’, zet de ventilatie op gemiddeld en dat zo koud mogelijk en zet de recirculatiestand aan. Zet de spuitbus vervolgens in de drankhouder van de middenconsole of op de vloer, aan de passagierszijde. Druk de knop van de spuitbus volledig in, tot u een ‘klik’ hoort, verlaat de auto en sluit de deuren. Wacht nu goed 15 minuten terwijl het product zijn werk doet en verlucht de wagen tot slot zeer goed.


 

Terug naar de artikelenlijst Artikelenlijst