Terug naar tips
Auto
7 tips om uw wagen professioneel te reinigen

7 tips om uw wagen professioneel te reinigen

Hoewel u al heel wat informatie vindt, zijn we nooit eerder dieper ingegaan op de essentie, met name hoe u eenvoudig en met de juiste producten uw wagen reinigt.

1. IEDERE METHODE HEEFT VOOR- EN NADELEN

Bij wijze van inleiding toch dit: een carwash met borstelportaal is uiteraard eenvoudig en snel en vandaag ook niet erg duur meer. Maar de borstels kunnen schade aan uw carrosserie veroorzaken. Niet alle wasstraten beschikken al over borstels in microvezel. De borstels kunnen dus zeer kleine krassen veroorzaken. Bovendien is het zo dat als u zelf uw wagen onder handen neemt, u bepaalt hoe alles verloopt. Luidt het gezegde niet: wat je zelf doet doe je beter ? 

2. WEG SPONS. LEVE MICROVEZEL !

Om uw carrosserie weer te doen glanzen, gebruikt u beter geen spons en dat omwille van twee redenen: Er blijft te veel vuil achter op het oppervlak waarmee u reinigt en een spons is niet altijd zacht genoeg. We doen het dus met microvezel, bij voorkeur als handschoen.

De microvezel carrosserie 2 in 1 van Bardahl maakt dat u met de ene zijde reinigt en met de andere kan waxen.

3. TWEE EMMERS OM TWEEMAAL ZO EFFICIËNT TE ZIJN !

Een auto wassen, dat kan je vergelijken met de afwas doen: je spoelt geen bord in water met schuim. Daarom gebruikt u twee emmers. In de eerste mengt u water met de wagenshampoo en de andere emmer gebruikt u om de wagen te spoelen. Indien het water snel vuil wordt, dan neemt u uiteraard proper water.

4. GOEDE PRODUCTEN ZIJN DE BASIS VAN ALLES !

Gezond verstand is het basisprincipe van het reinigen van uw wagen, met principes die eigenlijk vergelijkbaar zijn met afwassen. Bij het kiezen van uw producten vragen we dezelfde aandacht, want de carrosserie van uw wagen verdient bijzondere aandacht. De specialisten zoals Bardahl ontwikkelen met veel zorg producten die de lak en verflagen van uw wagen respecteren. Dat geldt onder meer voor onze Shampoo die, uiteraard ook niet agressief voor uw huid is. Wel verdwijnen vuil en vet als sneeuw voor de zon en is alles makkelijk af te spoelen, waarna uw wagen weer schittert als nooit tevoren.

5. VAN BOVEN NAAR BENEDEN, STAP VOOR STAP

Opnieuw doen we beroep op het gezond verstand, maar we herhalen nog even de basis: zodra de wagen nat is, kan u met uw microvezeldoek de auto beginnen te reinigen. U start met het dak en werkt naar de onderkant toe. Het is ook aangewezen om stap voor stap te werken en soms ook eerst te drogen alvorens verder te gaan. De velgen zijn de laatste etappe en daarvoor hebben we nieuw materiaal nodig: een andere vod, borstel of spons en een product aangepast voor de velgen. Met Velgen reiniger van Bardahl, verdwijnt ook het remstof zonder moeite.

6. ZON EN WARMTE ZIJN SUPER, MAAR NIET OM DE WAGEN TE POETSEN

Het is twintig graden of meer en de zon schijnt volop… Dan is het reinigen van de wagen geen goed idee. U riskeert strepen door de shampoo of van het drogen en dat is meteen ook de reden waarom u best zone per zone werkt.

7. DE AFWERKING… MAAKT HET AF

Voor het goed drogen van een wagen zijn er twee verschillende pistes: een aangepaste en propere microvezeldoek of een zeemvel. Voor zij die nog meer kwaliteit willen, zijn er ook bijhorende producten voor het drogen.

Indien uw carrosserie in optima forma is, zonder slijtage of krassen, dan opteert u best voor onze Polish express spuitbus, een makkelijk en snel te gebruiken product. Indien de wagen al wat meer geleden heeft, met hier en daar een kras of schar, dan heeft Bardahl een andere oplossing: de Polish renovator die microbeschadigingen herstelt. De Scratch remover is een pasta die nog verder gaat en de diepere schade herstelt.   

Samengevat: om uw carrosserie weer als nieuw te maken zijn er tijd, aangepast materiaal en de juiste producten nodig !

Terug naar de artikelenlijst Artikelenlijst